(untitled) (8gen-ART, 2024)
Bu çalışma, biyofilik tasarımın ergonomik risk faktörlerini azaltmasının kütüphane tasarımı üzerinden incelenmesini konu almaktadır. Çalışma, biyofilik tasarım ilkelerinin ergonomik risk faktörlerini azaltarak kullanıcıların refahını arttırdığına dikkat çekmek, kütüphane tasarımını biyofilik tasarım ilkeleri kapsamında sistematik şekilde incelemek ve biyofilik kütüphane tasarımı hakkında yönelim belirlemek için betimleyici bir çalışma olması bakımından önem taşımaktadır. Bu çalışma, biyofilik tasarımın yalnızca ergonomik risk faktörlerini azaltmadığı aynı zamanda zihinsel ve fiziksel sağlığını iyileştirdiğini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Kütüphanenin biyofilik tasarım ilkeleri bakımından analiz edilmesi için doküman analizi tercih edilmiştir. Elde edilen bulgularla, kütüphanenin doğayla etkileşimindeki eksiklikler ve ergonomik risk faktörleri tespit edilmiş ve bunların iyileştirilmesi için biyofilik tasarım ilkeleri kapsamında önerilerde bulunulmuştur.